Vastuullisuus

Ekologisuus

Hotellimme majoitusrakennukset ovat modulaarirakennuksia. Kun hotellimme konseptia mietittiin olivat ekologisuus ja luonnon säästäminen tärkeitä kulmakiviä suunnittelussamme. Majoitusrakennukset on rakennettu suomalaisesta sydänpuu hirrestä, jotka on kaadettu vain enimmillään 100 kilometrin päästä sahalta. Modulaarirakentaminen mahdollisti myös rakentamisen sisätiloissa, jolloin mahdollisilta rakennusaikaisilta sään tuomilta vaurioilta säästyttiin. Tontillamme ensimmäisenä työvaiheena oli rakennusten väliin sijoittuvien kulkisiltojen rakentaminen, jotta maaperä ei tallaantuisi rakennusvaiheessa. Majoitusrakennukset nostettiin paikoilleen jalkojensa päälle jolloin maanpinta niiden alla saa elää ja kasvaa omaa elämäänsä.

 

Kohti kestävämpää matkailua – lupauksemme on , että hotellimme tulee olemaan hiilipositiivinen jo vuonna 2023.

 

Hotellissamme käytämme ainoastaan uusiutuvan energian lähteitä – 100 % tuulivoima. Vuoden 2023 aikana asennamme aurinkokennot, joiden avulla voimme tuottaa ison osan käyttämästämme energiasta.

 

Lajittelemme jätteemme ja vältämme yksittäisiä muoviin pakattuja tuotteita. Käytöstä poistetut tekstiilit lahjoitamme niitä tarvitseville tahoille.Välttääksemme muovijätettä hyödymme uudelleen täytettäviä keraamisia pulloja pesutuotteille.

Paikallisuus

Suosimme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa, jotta käyttämiemme tuotteiden ja palveluiden hiilijalanjälki olisi mahdollisimman matala.

Ravintolassamme suosimme lähellä tuotettuja tai vastuullista toimijoilta saatavia raaka-aineita. Vältämme ruokahävikkiä tarjoamalla vieraillemme esimerkiksi henkilökohtaisesti katetun aamupalan.

Sertifikaatit

Sustainable Travel Finland -merkki helpottaa matkailualaa ja matkailijoita tunnistamistamaan kestävän kehityksen vakavasti ottavan matkailuyrityksen ja kohteen. Merkki myönnetään vain niille yrityksille ja kohteille, jotka ovat käyneet läpi koko Sustainable Travel Finland -ohjelman ja täyttäneet kriteerit.

Green Key on maailman johtava matkailualan ympäristömerkki. Green Key -sertifioituja kohteita on jo yli 3700 yhteensä 60 eri maassa.

 

We Speak Gay on sateenkaariystävällisten yritysten ja tapahtumien yhteisö. Työskentelemme rasismia, homofobiaa, transfobiaa ja kaikenlaista syrjintää vastaan.

 

FI